Arbeidsmarktbenadering

Hoe ga ik de arbeidsmarkt benaderen, waar richt ik mij op, wat heb ik te bieden, hoe presenteer ik mezelf en onderscheid ik me ten opzichte van de ander? Dat is waar jij bewust van wilt zijn.

Ik coach en begeleid je in jouw sollicitatieproces, een intensief en boeiende fase wat ik als een baan zie wil je het op een goede manier doen. Dit start met helder hebben wat je kan en wat je meeneemt naar een nieuwe werkgever en uiteraard scherp hebt wat je wilt. Kortom wat voeg jij toe en welke oplossing ben jij voor de organisatie. Door op deze vragen een juist antwoord te krijgen bereid jij je goed voor op die volgende stap. (onderdeel hierbij is het opstellen van de Elevator Pitch waarin je in ongeveer een minuut over jezelf vertelt en de luisteraar nieuwsgierig maakt).

Wanneer bovengenoemde helder is kun je gericht de arbeidsmarkt benaderen. Dit betekent dat je advies krijgt in hoe te netwerken (via Linkedin en met persoonlijke gesprekken) jezelf te presenteren en die baan te vinden die bij je past middels diverse benaderingswijzen op de arbeidsmarkt. Na het mondelinge stuk ook aandacht voor de schriftelijke presentatie middels het CV en de motivatiebrief.

En wat doe je met een uitnodiging, hoe bereid je je gesprek voor en hoe ga je om met een afwijzing. Deze onderwerpen komen uiteraard aan bod.

Behoefte aan coaching op dit gebied, ik start graag met een eerste gesprek om naast kennismaking te onderzoeken waar jouw precieze behoeften liggen om van daaruit met elkaar te bepalen hoe vorm te geven aan jouw traject.
"Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal." (Albert Einstein)