Outplacementtraject, wat kan ik verwachten?

Boventallig geworden wegens reorganisatie, een minder prettige situatie die is ontstaan binnen jouw organisatie wat geen andere wending gaat krijgen of in overleg besloten je huidige werkgever te verlaten. Allemaal situaties waarbij er vaak voor jou is gekozen en je wellicht even van je apro po bent gebracht.

In een outplacementtraject bij Sec Coaching is ruimte voor jouw verhaal n.a.v. (eventueel ongewenste) ontstane situatie. Boosheid, verdriet, onzekerheid, open voor wat er gaat komen, of spannend, gevoelens en emoties die er mogen zijn. Ga er eerst naar toe, erken ze, om vervolgens verder te kunnen met jouw mogelijkheden in je loopbaan.

Wanneer deze mogelijkheden weer helder zijn begeleid ik je (indien gewenst) in je sollicitatieproces. Dit betekent dat je advies krijgt in hoe te netwerken, jezelf te presenteren en die baan te vinden die bij je past middels diverse benaderingswijzen op de arbeidsmarkt. Denk hierbij ook aan praktische zaken als het opstellen van brief en cv indien nodig.

Een outplacementtraject start met een intakegesprek. In dit gesprek staat kennismaking, jouw verhaal en mijn werkwijze centraal. Dit betekent dat er vertrouwen is in elkaar en de wederzijdse verwachtingen helder zijn.

De duur van een Outplacementtraject is verschillend, gemiddeld 3 maanden. Jij bepaalt wat je nodig hebt en dus ook hoeveel gesprekken er plaatsvinden.


"Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid" (Albert Einstein)